De Eenhoorn Cachoeira (Brasil)
7377
Normaal leverbaar
2,5 kg Espresso branding, Koffiebonen
54,50
De Eenhoorn koffie Cachoeira
Oorsprong: Brazilië
Deze 100% Arabica koffie van het type Yellow bourbon wordt gegroeit op de Fazenda Rainha Brazilië, Mogiana district. De boerderij staat ligt op een hoogte van 1100-1500 meter. De koffie wordt na het plukken direct getransporteerd naar de mill. Elk risico op over-fermentatie wordt op deze manier vermeden. Ze wordt bewerkt met de natte methode. Fazenda Rainha is meerdere malen in de prijzen gevallen bij de Cup of Excellence. Zo was de koffie finalist in de competities van 2000, 2001, 2005 en 2010.
Smaakprofiel
De koffie is mild en complex. Heeft tonen van vanille, tabak en heeft bloemige aroma`s. De Rainha is zoet en goed in balans.
Fazenda Rainha
De Fazenda Rainha behoort net als de Cachoeira da Grama tot de familie Carvalho Dias. Gabriel Carvalho Dias is de manager van de Fazenda Rainha. De plantage bevindt zich aan de grens de staat Minas Gerais. Het gebied is bergachtig. Het oogsten is door de ligging uitsluitend handmatig uit te voeren. Op deze boerderij wordt ‘bourbon’ koffie verbouwd, beroemd om haar exceptionele kwaliteit. In de regio staan koffieplanten van 107 jaar oud. Omgevings- en sociale duurzaamheid vindt men hier heel belangrijk. Ze heeft men een school op de plantage staan voor alle kinderen en is er onderwijs voor de volwassenen over hygiëne en voeding. Deze plantage is UTZ gecertifieerd. Oorspronkelijke beplanting wordt beschermd om de ecologische balans te waarborgen. Het water wat wordt gebruikt op de plantage wordt behandeld en gefilterd om vervuiling van de omgeving tegen te gaan. Fazenda Rainha is meerdere malen in de prijzen gevallen bij de Cup of Excellence. Zo was de koffie finalist in de competities van 2000, 2001, 2005 en 2010.
Bewerking
De koffie wordt na het plukken direct getransporteerd naar de mill. Elk risico op over-fermentatie wordt op deze manier vermeden. Bij aankomst word de koffiebessen gewassen en op grootte gesorteerd, zodat alleen de beste bonen het bewerkingsproces ondergaan. Vervolgens ontdoet men de koffiebes van de schil en wordt de koffie op de patio te drogen gelegd. Om restanten vocht uit de boon te halen, worden de bonen na dit droogproces nog in een droogmachine behandeld. In speciale klimaatschuren worden de koffiebonen vervolgens opgeslagen tot het moment van transport.
Online Eenhoorn koffie kopen doet u eenvoudig en snel op deoudeleeuw.nl
Oorsprong: Brazilië
Deze 100% Arabica koffie van het type Yellow bourbon wordt gegroeit op de Fazenda Rainha Brazilië, Mogiana district. De boerderij staat ligt op een hoogte van 1100-1500 meter. De koffie wordt na het plukken direct getransporteerd naar de mill. Elk risico op over-fermentatie wordt op deze manier vermeden. Ze wordt bewerkt met de natte methode. Fazenda Rainha is meerdere malen in de prijzen gevallen bij de Cup of Excellence. Zo was de koffie finalist in de competities van 2000, 2001, 2005 en 2010.
Smaakprofiel
De koffie is mild en complex. Heeft tonen van vanille, tabak en heeft bloemige aroma`s. De Rainha is zoet en goed in balans.
Fazenda Rainha
De Fazenda Rainha behoort net als de Cachoeira da Grama tot de familie Carvalho Dias. Gabriel Carvalho Dias is de manager van de Fazenda Rainha. De plantage bevindt zich aan de grens de staat Minas Gerais. Het gebied is bergachtig. Het oogsten is door de ligging uitsluitend handmatig uit te voeren. Op deze boerderij wordt ‘bourbon’ koffie verbouwd, beroemd om haar exceptionele kwaliteit. In de regio staan koffieplanten van 107 jaar oud. Omgevings- en sociale duurzaamheid vindt men hier heel belangrijk. Ze heeft men een school op de plantage staan voor alle kinderen en is er onderwijs voor de volwassenen over hygiëne en voeding. Deze plantage is UTZ gecertifieerd. Oorspronkelijke beplanting wordt beschermd om de ecologische balans te waarborgen. Het water wat wordt gebruikt op de plantage wordt behandeld en gefilterd om vervuiling van de omgeving tegen te gaan. Fazenda Rainha is meerdere malen in de prijzen gevallen bij de Cup of Excellence. Zo was de koffie finalist in de competities van 2000, 2001, 2005 en 2010.
Bewerking
De koffie wordt na het plukken direct getransporteerd naar de mill. Elk risico op over-fermentatie wordt op deze manier vermeden. Bij aankomst word de koffiebessen gewassen en op grootte gesorteerd, zodat alleen de beste bonen het bewerkingsproces ondergaan. Vervolgens ontdoet men de koffiebes van de schil en wordt de koffie op de patio te drogen gelegd. Om restanten vocht uit de boon te halen, worden de bonen na dit droogproces nog in een droogmachine behandeld. In speciale klimaatschuren worden de koffiebonen vervolgens opgeslagen tot het moment van transport.
Online Eenhoorn koffie kopen doet u eenvoudig en snel op deoudeleeuw.nl
Betrouwbare service
- Al sinds 1975!
- Onze klimaatkamer bevat ruim 600 verschillende sigaren.
- Veilig betalen met iDEAL