De Eenhoorn Finca Ceylan (Guatemala)

De Eenhoorn Finca Ceylan (Guatemala)
 
 
7380
Normaal leverbaar
2,5 kg Espresso branding, Koffiebonen
54,00

De Eenhoorn Koffie Guatemala

Herkomst: Guatemala, Atitlán. Regio San Miguel Pochuta, Chimaltenango
Variëteit: 100% Arabica
Hoogte: 3500 tot 4500 feet
Temperatuur: 20°C gemiddeld
Oogsttijd: oktober tot eind maart

Herkomst
Sinds 1870 is de Finca Ceylan y Anexos eigendom van de familie Echeverria. De oorspronkelijke naam van de farm was Finca Ceylan y Colima, maar toen later andere farms onderdeel gingen uitmaken is de naam veranderd. De farm huurt voornamelijk locale werkers in en zorgt daardoor voor werkgelegenheid voor de mensen in het dorp. Finca Ceylan heeft meegewerkt aan de bouw van huizen, schoon drinkwater en onderwijs voor de medewerkers op de farm en hun kinderen.
Naast het verbouwen van koffie werd er ook, ruim 70 jaar lang, suikerriet verbouwd. Hier is mee gestopt nadat de suikermill en andere machines verwoest werden door heftige regenval en een daaruit voortvloeiende overstroming van de rivier die door de farm zijn weg vindt. Bananenbomen zijn aangeplant om als schaduw te dienen voor de koffieplanten maar zijn later tevens een belangrijke bron van inkomsten geworden voor de farm.
De nabij gelegen rivier, waterbasins en natuurlijke vegetatie worden in stand gehouden. De farm heeft verschillende beschermde waterbronnen. Jagen en vissen is verboden om de flora en fauna te behouden. De restanten uit de wet mill van de pulp en schillen van de koffieboon worden gebruikt als natuurlijke bemesting voor de koffieplanten. Het water wat gebruikt wordt in de wet mill wordt gefilterd in oxidatie tanks om vervuiling van de waterbasins te voorkomen.
De farm heeft een stuk woud wat wordt beschermd om het evenwicht tussen de verschillende soorten bomen, planten en dieren te behouden.


Kenmerken
Finca Ceylan heeft tonen van chocola en een zoet vanille-achtig aroma. Er zijn subtiele hinten van citrus in te vinden. De body is zacht, de nasmaak bloemig.

Bron: de Eenhoorn.

Online De Eenhoorn Koffie kopen doet u eenvoudig en snel op deoudeleeuw.nl

Betrouwbare service
  • Al sinds 1975!
  • Gratis Verzending binnen Nederland vanaf € 49,- / Pijptabak, pruimtabak en snuiftabak vanaf € 99,-
  • Onze klimaatkamer bevat ruim 600 verschillende sigaren.
  • Veilig betalen met iDEAL